SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
PITEÅ IF DFF
Officiell hemsida
F17-Laget

Gothia Puma Trophy – en kamp mot de bästa
2023-08-06 22:29
Två nöjda lag efter säkrade platser i A-slutspelet i Gothia Puma Trophy: Piteå IF DFF och NorCal Premier PDP.

Piteå IF DFF F17 lyckades ta sig till A-slutspel i inbjudningsturneringen Gothia Puma Trophy, där 16 duktiga lag från svenska och utländska elitklubbar gjorde upp om segern.

I gruppspelet förlorade vi första matchen mot danska Odense Q, men vann andra mot Rosengård. Båda matcherna var jämna och vi bjöd på fina laginsatser.

 

I sista gruppspelsmatchen mötte vi fjolårets segrare amerikanske NorCal Premier PDP. Vi skrällde till och tog ledningen redan i andra matchminuten efter ett skott av Elvira Marklund och vi lyckades behålla ledningen till strax innan halvlek då de kvitterade. De hade vunnit sina gruppspelsmatcher med 8-0 respektive 7-0, så det var en fantastisk prestation av våra tjejer att göra mål och behålla ledningen i princip halva matchen. I andra halvlek gjorde amerikanskorna ytterligare fyra mål, men vi lyckades gå vidare till A-slutspel på målskillnad.

 

I kvartsfinalen tog vårt Gothiaäventyr slut. Vi mötte norska Arne-Bjørnar som var snabba, skickliga och som satte sina chanser. Men våra tjejer krigade och kämpade hela vägen till slutsignal.

 

Tack F17 för en härlig kämpainsats, tack supportergänget för klacken och tack Gothia för en fantastisk vecka.

 

Notering: NorCal gick till final, men besegrades där av Minnesota Thunder Academy.

 

En bra höstpremiär

Laddade efter Gothia och ett kort sommaruppehåll var det idag dags för höstens första seriematch i SM för flickor 17 år. Det var IFK Luleå/Luleå SK som gästade, ett lag som vi spelat jämnt mot i de senaste fyra mötena.

 

Men idag bröts sviten och vi fick med oss 3 poäng efter seger med 2-0. Mål av Tilde Wåhlen, assist Ina Hedström (1-0) och Ellen Lundholm, assist Elvira Marklund (2-0).

 

Det ser ut att bli en rolig och spännande höst!


Nyhetsarkiv
Försäljning av kakor2024-04-17 21:09
Intersport Cup 20242024-04-09 23:27
Betalning Newbody2024-03-12 07:26
 
Stöd Piteå IF DFF