SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
PITEÅ IF DFF
Officiell hemsida

Piteå IF Dam och Bergnäsets AIK inleder samarbete
2024-05-23 09:55

Damallsvenska Piteå IF och Bergnäsets AIK har inlett en fördjupad dialog om ett strategiskt samarbete.

 

Att flytta en match till JIAB-vallen på Bergnäset är ett första steg.

”Vi tittar även på möjligheter för gemensam spelarutveckling”, bekräftar Jennie Kaarle, styrelseordförande Piteå Dam.

Piteå Dam vann nyligen Svenska Cupen och är ett etablerat elitlag i högsta serien, OBOS Damallsvenskan. Bergnäsets AIK är uppstickaren, kvarterslaget som just nu är Luleås framgångsrikaste fotbollsförening med ett damlag i division 1 och ett herrlag i division 2.

I januari i år gick Bergnäsets AIK ut med att man inledde en strategisk samverkan med Lira BK i Luleå, för att förstärka spelarutvecklingen tillsammans. Tillsammans blir de största fotbollsverksamheten i länet.

Nu tar Bergnäsets AIK nästa steg i sin strategiska plan och krokar arm med damallsvenska Piteå Dam.

 

Hardy Brännström, fotbollssektionens ordförande, Bergnäsets AIK:

”Det känns naturligt att bygga vidare på vår samverkan med andra klubbar och på det här sättet skapa en väg för spelare att utvecklas från ungdomsverksamhet i Lira eller BAIK, till elitspelare i Piteå Dam på damsidan.”

Jennie Kaarle, styrelseordförande Piteå Dam, instämmer:

”Vi vill vara hela norra regionens elitlag, så det känns som ett naturligt steg för oss att knyta an med BAIK i Luleå. Det är en klubb som vill framåt och som visat genuint intresse av att samarbeta.”

Gemensamt vill båda klubbarna också stärka ett samarbete för att utveckla sin konkurrenskraft även ekonomiskt. De vill gemensamt hitta nya större partners i regionen.

Brännström:

”Det finns flera stora industriella sponsorer i länet som inte i dag stöttar Piteå Dam i damallsvenskan, eller oss i BAIK för den delen, vi tillsammans vill erbjuda den möjligheten för att lyfta damfotbollen i stort i länet. Piteå Dam gör det otroligt bra, med relativt små resurser. Att de klarar att vinna cupen är makalöst. Men för att klara konkurrensen från storklubbarna i söder måste de få ännu mer stöd ifrån länets potentiella partners.

Kaarle:

”Långsiktigt är det utmanande för oss, lite kanske vi tas för självklara eller mer som en Piteå-angelägenhet, men sanningen är att vi representerar Norrbotten i landets högsta serie. Och det är tufft och utmanande, på alla sätt. Så vi vill verkligen bredda oss och nå ut till fler.”

Ett första steg blir att Piteå Dam flyttar matchen mot BK Häcken den 31 augusti till Bergnäset AIK:s hemma-arena JIAB-vallen.

 

Kaarle:

”Det är kul att vi nu kan göra verklighet av de planerna. Vi vill ge alla Luleå-bor chansen att se en toppmatch i damallsvenskan. Förhoppningsvis kan det ge mersmak.”

Brännström:

”Det känns superkul att vi kan ge Luleå den här möjligheten att se toppfotboll. Lämpligt nog har herrarna ett derby mot IFK Luleå samma helg och även vår damlag spelar hemma, så vi ska bygga en verklig super-helg för alla som älskar fotboll. Skriv in 31 augusti och JIAB-vallen i kalendern redan nu.”


Nyhetsarkiv
Årsmöte 20242024-02-06 19:30
Kansliet bemannat igen2023-08-04 13:26
Årsmöte i Piteå Dam2023-03-22 10:44
Nya Hedersmedlemmar2023-03-22 10:33
Årsmöte idag kl 18:302023-03-21 16:12
Årets PiteMästare2022-05-22 14:28
Kansliets öppettider2022-03-28 16:01
 
HUVUDPARTNERS
Stöd Piteå IF DFF