SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
PITEÅ IF DFF
Officiell hemsida

Välkommen till Piteå IF DFF!

Vi hoppas att du kommer att uppleva vår  hemsida aktuell. Vi har möjlighet att nå samtliga medlemmar som uppgett sin mailadress vid publicering av nyheter.

 

För dig som är lite av en kalenderbitare finns tabeller från 2009 och framåt för damlaget på sidan DAM/Matcher och serietabell.

 

Håll utkik på hemsidan.

 

Varmt välkommen till Piteå IF DFF!

Dam
Brutal vår inför matchen mot Rosengård
2024-05-24 09:00, Dam
Bildtexter se nedan

Piteå: Inför söndagens seriematch mot Rosengård har Piteå en brutal statistik att se tillbaka på.

Sedan seriestarten den 14 april har Piteå IF Dam varit på resa 16 dagar av 43 på bortamatcher med resor, match och övernattningar. Det har blivit över 1 200 mil på resa med flyg, buss och taxi. Laget har bara haft sex lediga dagar på hela perioden.

- Spelarna har slitit stenhårt. Jag är otroligt imponerad av dem, säger huvudtränaren Stellan Carlsson.

F19
Kom och stötta F19 i matchen mot Hammarby söndag 26 maj
2024-05-24 08:42, F19
På söndag välkomnar vi Hammarby IF FF till LF Arena.

På söndag 26 maj är det dags för ännu en hemmamatch för F19. Nu är det Hammarby som står för motståndet, avspark kl. 14.00. Kom och stötta våra tjejer!

 

Matchen streamas på Spiideo om du iinte kan följa den på plats.

Länk till matchen

 

Piteå IF Dam och Bergnäsets AIK inleder samarbete
2024-05-23 09:55

Damallsvenska Piteå IF och Bergnäsets AIK har inlett en fördjupad dialog om ett strategiskt samarbete.

 

Att flytta en match till JIAB-vallen på Bergnäset är ett första steg.

”Vi tittar även på möjligheter för gemensam spelarutveckling”, bekräftar Jennie Kaarle, styrelseordförande Piteå Dam.

Dam
Damerna Först x Piteå Dam
2024-05-22 10:23, Dam
Tio elitklubbar på damsidan inom fotboll, handboll och hockey krokar arm i en ny och spännande satsning.

Piteå Dam blir en av tio elitklubbar på damsidan som krokar arm i en ny satsning på damidrotten. Under onsdagsförmiddagen har ett pressmeddelande gått ut till media och en presskonferens kommer äga rum i Stockholm under dagen med representanter från Damerna Först. Läs vad lagkapten Josefin Johansson och klubbchef Emelie Lövgren har att säga om satsningen i pressmeddelandet nedan:

 

Pressmeddelande:

 

Tio toppklubbar från tre olika sporter, nu går de samman i den unika satsningen Damerna Först.  - Detta har potential att bli hur bra som helst, säger Lotta Schelin.

 

Fotbollsikonen Lotta Schelin har tillsammans med initiativtagaren Åsa Nathell, filat fram formerna för damidrottssatsningen Damerna Först och där samlat fotbollsklubbarna Hammarby IF, BK Häcken, Piteå IF DFF, FC Rosengård, Kristianstads DFF, handbollsklubbarna IK Sävehof och Skuru IK samt ishockeyklubbarna Luleå Hockey, Modo Hockey och Djurgården Hockey. Satsningen riktar sig mot företag som vill vara med i matchen och investera i damidrotten.

 

- Vi drömde om just dessa tio klubbarna och samtliga ville hänga på. Det är vi jätteglada för. Jag känner verkligen att jag brinner för den här satsningen och att få se hur långt det kan bära när vi går samman över gränserna. Det är riktigt mäktigt. Av egen erfarenhet vet jag också att om man verkligen investerar i något brukar det ge resultat. Detta har potential att bli hur bra som helst, säger Lotta Schelin.

 

Damerna Först vill också skapa ett nätverk för både klubbar och partners där alla tillsammans kan fortsätta jobba uppåt och framåt.

- För mig är jämställd idrott en självklarhet och inte bara en fråga om rättvisa, utan en förutsättning för att skapa en miljö där alla har samma möjligheter att nå sin fulla potential, säger Svenska Cup-vinnarna Piteås lagkapten Josefin Johansson och får medhåll av klubbchefen Emelie Lövgren:

 - För Piteå Dam känns det både spännande och inspirerande att vara en av tio elitklubbar som krokar arm i en spännande satsning på damidrotten. Vi är stolta över att vara en del av Damerna Först och ser fram emot vad vi kan åstadkomma tillsammans.

Regerande mästarna i IK Sävehof är mitt uppe i SM-finalspel med både herr- och damlag. En av Sveriges mest framgångsrika klubbar alla kategorier är även dem sugna på Damerna Först.

- Det ska bli kul att ge sig in på oprövad mark tillsammans med andra välkända klubbar med samma ambitioner för att nå framgångar såväl nationellt som internationellt.
Vi har på Sävehofs egna vägar entusiastiskt försökt lyfta damhandbollen/sporten i 30 år, nu gör vi det med likasinnade i "Damerna Först, säger klubbdirektören Stefan Albrechtson.


Damerna Först är i startgroparna och ambitionen är att växa så att fler idrotter och klubbar kan involveras framöver.

- Vi drömmer stort och hoppas att det här kommer att bli en vägvinnande satsning för alla parter, avslutar Lotta Schelin.

 

Läs mer på damernaförst.se 

  

Initiativtagarna till Damerna Först är fotbolls- och landslagsikonen Lotta Schelin och Åsa Nathell, f.d kommersiell chef inom Frölunda HC, numera kommersiell chef på Krall Entertainment samt grundare av Contenti - Sport & Entertainment.

 

 

Dam
Målvakten räddade Örebro - Piteå nära seger
2024-05-19 17:10, Dam
Selina Henriksson hade flera lägen i matchen, både skott på mål, nick och en straff som målvakten räddade. (Arkivbild)

Behrn Arena:  -Jag är otroligt stolt över laget och arbetsinsatsen. Det känns dock tungt att vi inte kunde avgöra och vinna matchen.

Det säger Stellan Carlsson, huvudtränare i Piteå IF Dam efter den mållösa bortamatchen mot Örebro där målvakten gjorde en avgörande räddning på straff.

Nyheter från våra lag
 
HUVUDPARTNERS
Stöd Piteå IF DFF