SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
PITEÅ IF DFF
Officiell hemsida
Damlaget

Brutal vår inför matchen mot Rosengård
2024-05-24 09:00
Bildtexter se nedan

Piteå: Inför söndagens seriematch mot Rosengård har Piteå en brutal statistik att se tillbaka på.

Sedan seriestarten den 14 april har Piteå IF Dam varit på resa 16 dagar av 43 på bortamatcher med resor, match och övernattningar. Det har blivit över 1 200 mil på resa med flyg, buss och taxi. Laget har bara haft sex lediga dagar på hela perioden.

- Spelarna har slitit stenhårt. Jag är otroligt imponerad av dem, säger huvudtränaren Stellan Carlsson.

Damerna Först x Piteå Dam
2024-05-22 10:23
Tio elitklubbar på damsidan inom fotboll, handboll och hockey krokar arm i en ny och spännande satsning.

Piteå Dam blir en av tio elitklubbar på damsidan som krokar arm i en ny satsning på damidrotten. Under onsdagsförmiddagen har ett pressmeddelande gått ut till media och en presskonferens kommer äga rum i Stockholm under dagen med representanter från Damerna Först. Läs vad lagkapten Josefin Johansson och klubbchef Emelie Lövgren har att säga om satsningen i pressmeddelandet nedan:

 

Pressmeddelande:

 

Tio toppklubbar från tre olika sporter, nu går de samman i den unika satsningen Damerna Först.  - Detta har potential att bli hur bra som helst, säger Lotta Schelin.

 

Fotbollsikonen Lotta Schelin har tillsammans med initiativtagaren Åsa Nathell, filat fram formerna för damidrottssatsningen Damerna Först och där samlat fotbollsklubbarna Hammarby IF, BK Häcken, Piteå IF DFF, FC Rosengård, Kristianstads DFF, handbollsklubbarna IK Sävehof och Skuru IK samt ishockeyklubbarna Luleå Hockey, Modo Hockey och Djurgården Hockey. Satsningen riktar sig mot företag som vill vara med i matchen och investera i damidrotten.

 

- Vi drömde om just dessa tio klubbarna och samtliga ville hänga på. Det är vi jätteglada för. Jag känner verkligen att jag brinner för den här satsningen och att få se hur långt det kan bära när vi går samman över gränserna. Det är riktigt mäktigt. Av egen erfarenhet vet jag också att om man verkligen investerar i något brukar det ge resultat. Detta har potential att bli hur bra som helst, säger Lotta Schelin.

 

Damerna Först vill också skapa ett nätverk för både klubbar och partners där alla tillsammans kan fortsätta jobba uppåt och framåt.

- För mig är jämställd idrott en självklarhet och inte bara en fråga om rättvisa, utan en förutsättning för att skapa en miljö där alla har samma möjligheter att nå sin fulla potential, säger Svenska Cup-vinnarna Piteås lagkapten Josefin Johansson och får medhåll av klubbchefen Emelie Lövgren:

 - För Piteå Dam känns det både spännande och inspirerande att vara en av tio elitklubbar som krokar arm i en spännande satsning på damidrotten. Vi är stolta över att vara en del av Damerna Först och ser fram emot vad vi kan åstadkomma tillsammans.

Regerande mästarna i IK Sävehof är mitt uppe i SM-finalspel med både herr- och damlag. En av Sveriges mest framgångsrika klubbar alla kategorier är även dem sugna på Damerna Först.

- Det ska bli kul att ge sig in på oprövad mark tillsammans med andra välkända klubbar med samma ambitioner för att nå framgångar såväl nationellt som internationellt.
Vi har på Sävehofs egna vägar entusiastiskt försökt lyfta damhandbollen/sporten i 30 år, nu gör vi det med likasinnade i "Damerna Först, säger klubbdirektören Stefan Albrechtson.


Damerna Först är i startgroparna och ambitionen är att växa så att fler idrotter och klubbar kan involveras framöver.

- Vi drömmer stort och hoppas att det här kommer att bli en vägvinnande satsning för alla parter, avslutar Lotta Schelin.

 

Läs mer på damernaförst.se 

  

Initiativtagarna till Damerna Först är fotbolls- och landslagsikonen Lotta Schelin och Åsa Nathell, f.d kommersiell chef inom Frölunda HC, numera kommersiell chef på Krall Entertainment samt grundare av Contenti - Sport & Entertainment.

 

 

Målvakten räddade Örebro - Piteå nära seger
2024-05-19 17:10
Selina Henriksson hade flera lägen i matchen, både skott på mål, nick och en straff som målvakten räddade. (Arkivbild)

Behrn Arena:  -Jag är otroligt stolt över laget och arbetsinsatsen. Det känns dock tungt att vi inte kunde avgöra och vinna matchen.

Det säger Stellan Carlsson, huvudtränare i Piteå IF Dam efter den mållösa bortamatchen mot Örebro där målvakten gjorde en avgörande räddning på straff.

Tätt möte mot Örebro
2024-05-17 09:00
Piteås anfallsspel blir en nyckel i bortamatchen mot Örebro. Selina Henriksson jobbar hårt för att skapa lägen.

Piteå: På söndag reser Piteå IF Dam till Örebro för en tät bortamatch. Kif Örebro har en lång historia i OBOS Damallsvenskan och de båda lagen har mötts ett flertal gånger.  För drygt ett år sedan blev det seger med 4–1 på LF Arena, ett resultat som Piteå gärna skulle upprepa på söndag.

Piteå pressade Hammarby inför firande storpublik – men föll med enda målet
2024-05-13 22:19
Piteå gjorde en ny jämn match mot Hammarby, men det blev ändå förlust med 0–1. Efter matchen firades guldet i Svenska Cupen där piteborna kunde hylla laget.

Piteå: Piteå IF Dam spelade jämnt med Hammarby i OBOS Damallsvenskan på måndagskvällen. Trots det blev det förlust efter ett Hammarbymål på en snabb omställning i den 9:e minuten. Men Piteå saknade inte chanser. Josefin Johansson både nickade och sköt. Anam Imo var också igenom och utmanade målvakten liksom Saga Swedman.

Piteå Dam hälsar Hammarby välkommen
2024-05-12 15:30

Nu är det dags för omgång 6 av Obos Damallsvenskan måndag 13:e april kl 19:00 på LF Arena.  Piteå IF DFF hälsar Hammarby välkommen till match.

 

Svenska spel har gett Hammarby favoritskapet då man satt odds för matchen.   Vi  vet ju vem vi håller på ändå!

 

Välkommen till matchen på måndag och här kan förse dig med en biljett!  Sparbanken Nord bjuder samtliga på entré. Kom till LF! Ta med dig många kompisar också! 

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 19/5 14:00
0 - 0  
Mån 13/5 19:00
0 - 1  
Tor 9/5 15:00
0 - 0  
Sön 5/5 15:00
1 - 2  
Ons 1/5 17:00
0 - 1  
Lör 27/4 15:00
3 - 1  
Kommande aktiviteter
Match, Malmö IP, 26/05 15:00
Träning, LF Arena, 27/05 15:30
Träning, LF Arena, 28/05 15:30
Träning, LF Arena, 30/05 15:00
Träning, LF Arena, 31/05 09:30
Match, LF Arena, 09/06 14:00
Nyheter från föreningen
 
HUVUDPARTNERS
Stöd Piteå IF DFF