SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
PITEÅ IF DFF
Officiell hemsida
F19-Laget

Välkommen till F19

På den här sidan hitta du nyheter, aktualiteter och annat som rör klubbens F19-lag. Matcher och serietabell hittar du i menyn ovan.

 

Hemmamatcher och vissa bortamatcher sänds via Spiideo. Länk läggs in här på sidan och på instagram inför respektive match.

 

Följ oss på instagra@piteaiff19. Följ oss också i appen Min Fotboll, som ger en komplett bild av serien, resultat, laguppställningar och mycket mer. De flesta matcher direktrapporteras i appen.

 

Men framförallt, kom gärna och heja på laget när det är hemmamatch!

Fasta situationer avgjorde bortamatchen mot Djurgården
2024-06-10 19:30
Dramatisk inramning till matchen på Östermalms IP.

Det blev förlust för F19 i söndagens bortamatch mot Djurgården. Trots en del lägen för våra tjejer blev resultatet 3-0, samtliga mål på fasta situationer. 

 

- Vi gör en fullt godkänd insats mot Djurgården,  sett till försvarsspelet. Anfallsmässigt hotar vi för lite och har alldeles för få riktiga målchanser sett till 90 min. Men det godkända försvarsspelet till trots så är det fortsatt fasta situationer som är vår akilleshäl, och vi släpper in alla tre målen på fasta. Vi tar med oss bra saker i presspel och kampviljan och tränar vidare mot vårens sista match måndag 24 juni, säger Peter Bergman, tränare F19.

Förlust mot Hammarby
2024-05-26 22:45
Det blev en hel del försvarsspel vid söndagens match mot Hammarby, men några målchansen i första.

Söndagens match mot fjolårets segrare Hammarby slutade med 0-5. Piteå startade bra, men Hammarby ägde spelet hela andra halvleken.

 

F19:s tränare Peter Bergman analyserar matchen:

- Vi gör en godkänd första halvlek där vi pressar fast dom ett antal gånger och där vi kommer till anfall med några målchanser, men får inte in bollen. I andra tycker jag vi viker ner oss. Vi vinner inte dueller, sätter inte passningar och orkar inte upp i press. Då är det svårt att vinna matcher, konstaterar han.

Förlust för F19 mot Brommapojkarna i söndags
2024-05-21 14:58

Bortamatchen mot Brommapojkarna på Grimsta IP slutade med förlust.  

 

Matchen mot Brommapojkarna slutar 6-0 och är väl egentligen inte missvisande resultatmässigt. Det som däremot inte syns är att vi under hela matchen försöker starta spelet genom speluppbyggnad från egen målvakt och backlinje, och gör det riktigt bra. Däremot när vi kommer till spelyta 2 är löpningarna och hoten för få  för att vi skall lyckas komma till avslut och målchanser på vår speluppbyggnad.


Försvarsmässigt hinner vi inte riktigt med de tekniska och snabba motståndarna så vi blir lite genomspelade för ofta, därav många baklängesmål. Andra halvlek tar dessutom energin slut och vi får jobba mycket i lågt försvar, vilket gör att BP får ha konstant tryck och resultatet blir 6 bollar i baken.

 

Nu väntar ny träningsvecka nya möjligheter, Hammarby hemma till helgen!

/Peter Bergman, tränare F19

Tabellettan AIK besegrade F19
2024-05-12 21:35
Söndagen bjöd på fint fotbollsväder, men förlust mot gästande AIK.

Under söndagen gästades F19 av obesegrade AIK som toppar tabellen. Matchen slutade med en 1-5 förlust, där inlånade Matilda Ekblom gjorde hemmalagets enda mål.

Ebba Hedman spelar med F16-landslaget i UEFA-turnering i Tjeckien
2024-05-11 13:53
Ebba Hedman spelar med F16-landslaget i Tjeckien

F19-spelaren Ebba Hedman är nu på plats i Tjeckien 11-19 maj för en landslagsturnering. Utöver Sverige och Tjeckien deltar Lettland och Schweiz i turneringen.

 
Stöd Piteå IF DFF